Imagine

Numarul 13 explicat


Auzim des spunându-se că numărul treisprezece este un număr care aduce ghinion şi mai ales că nu trebuie să fim niciodată treiprezece la masă, şi mulţi se întreabă ce-i de făcut, pentru că sunt tulburaţi de tot felul de poveşti despre acest subiect.

Pentru a înţelege de ce numărul treisprezece a fost considerat un număr malefic, trebuie să începem prin a ne opri un moment asupra numărului doisprezece. O zi se împarte în de două ori douasprezece ore, un an în douasprezece luni şi există cele douasprezece semne ale zodiacului. În Biblie, numărul doisprezece se găseşte de mai multe ori: Iacob avea doisprezece fii care au fondat cele douasprezece triburi ale lui Israel; aceste douasprezece triburi erau reprezentate prin douasprezece pietre preţioase care figurau pe pectoralul marelui Preot Aaron, fratele lui Moise. Ierusalimul celest descris de sfântul Ioan în Apocalipsă este aşezat pe douasprezece temelii de pietre preţioase şi zidurile sale au douasprezece porţi care sunt douasprezece perle.

Doisprezece este deci numărul a ceea ce este terminat, a ceea ce formează un tot, un întreg: o zi, un an, un popor, un oraş. Treisprezece este doisprezecele plus unu, şi acest unu care vine să se adauge este în afara ansamblului; el este ca un element străin, şi dacă nu este pur, dacă nu vibrează în armonie, tot ansamblul este ameninţat. Iată de ce numărul treisprezece este considerat ca un număr dificil care aduce încercări grele şi chiar moartea.

Acum, putem spune de asemenea că acel unu care se adaugă la doisprezece reprezintă un început al unui alt ciclu, sau a unui alt ansamblu. În Ştiinţa iniţiatică, moartea nu a fost considerată niciodată ca ceva definitiv, ci ca un început a unei vieţi noi. Numărul treisprezece nu este deci un număr malefic, dar el nu suportă impurităţile şi dizarmonia. Şi cum este foarte activ, dinamic, acest număr poate da peste cap creaturile care nu posedă calităţile feminine de bunătate, dragoste şi blândeţe pentru a compensa influenţa sa.

În planul fizic, numărul treisprezece este legat de cruce (1 + 3 = 4), deci suferinţelor. Crucea este dezvoltarea cubului în spaţiul cu două dimensiuni, şi cubul, schematic, reprezintă o închisoare.
Cu toate acestea, dacă numărul treisprezece acţionează nefavorabil asupra creaturilor, aceasta nu ţine de el, ci de maniera particulară în care fiecare creatură primeşte influenţa sa şi influenţele ce-l înconjură. Aceasta este valabil de asemenea pentru apă, aer, lumină, şi chiar pentru hrană: fiecare creatură le primeşte într-un fel particular, aceasta depinde de sănătatea sa, de structura sa, de dezvoltarea sa, de elevarea sa spirituală. Unii sunt stimulaţi, alţii se îmbolnăvesc, alţii se pun să reflecteze.

 Cei care au tot timpul gânduri bune, credinţă,
speranţă, bunătate, puritate,
sunt beneficiarii tuturor bogăţiilor naturii şi
ceea ce este rău nu poate să-i atingă, să intre în ei.”
 
Omraam Mikhael Aivanhov
Reclame
Imagine

Opere complete……


OPERE – spectacole complete

Verdi – La Traviata (1988) – Complete opera

Verdi. Traviata (Cotrubas, Domingo, MacNeil) Met 1981.avi

Rigoletto – Rome 1991

Nabucco – Giuseppe Verdi – 2007 Continuă lectura

Imagine

In România de la 1 ianuarie 2012


Prima zi din anul ce tocmai a sosit este prevăzută ca termen de intrare în vigoare a unor legi şi acte normative care vor schimba radical viaţa românilor.
Reglementările care intră în vigoare impun românilor mai multe restricţii, presiunea taxelor va creşte şi numai în anumite cazuri birocraţia va fi ceva mai relaxată. Cele mai multe schimbări vin, ca şi în anii trecuţi, din zona fiscală. „Adevărul” vă prezintă, pe scurt, principalele modificări pe care le vom resimţi imediat după trecerea în noul an.

Un nou curs valutar pentru taxe

De la 1 ianuarie vom avea un nou curs valutar după care vom calcula, pe întreg parcursul anului 2012, taxele exprimate în euro, în special accizele la ţigări, cafea, benzină, motorină şi GPL. Acest curs este de 4,3001 lei/euro, în creştere uşoară faţă de cel stabilit pentru 2011, care a fost de 4,2655 lei/euro. Chiar şi aşa, în preţurile finale ale produselor accizabile se vor resimţi unele majorări, însă cele mai multe vor fi de mică şi foarte mică amploare.

Averi mai mari, impozite duble

O prevedere importantă inclusă în Codul Fiscal se referă la menţinerea în 2012 a impozitării suplimentare a persoanelor care au mai multe proprietăţi imobiliare, precum şi a deţinătorilor de maşini a căror capacitate cilindrică este mai mare de 2.000 cmc. Guvernul a decis ca impozitul pentru aceste autovehicule să fie dublat.

De asemenea, persoanele care deţin în proprietate mai multe clădiri vor achita impozite majorate cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu, cu 150% pentru a doua clădire în afara adresei de domiciliu şi cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara adresei de domiciliu.

Atenţie, Continuă lectura