TORT DE CRACIUN



Această retetă pentru tort de Crăciun este foarte aspectuasă, este potrivită pentru masa de Crăciun, rezultatul este foarte gustos şi nu-i deloc complicat de făcut. Acest tort de Crăciun are blat cu ciocolată, cremă fină şi dulceaţa de cireşe. În loc de dulceaţă de cireşe poţi să foloseşti dulceaţa de caise sau de căpşune sau orice dulceaţa ai în casă.

INGREDIENTE

Pentru blat
175 de grame de unt şi puţin în plus pentru uns tavă
200 de grame de ciocolată neagră
300 de grame de făină
375 de grame de zahăr
25 de grame de cacao
Un plic de praf de copt
2 ouă
200 de grame de iaurt.

Pentru umplutura
400 de grame de dulceaţa
O cănită de vişine din vişinată fără sâmbrui
100 de mililitri de vişinată
300 de grame de cremă de brânză
3 linguri de zahăr pudra
200 de grame de frişcă
Cireşe din dulceaţa (sau alte fructe), pentru ornat.

PREPARARE

→Pregăteşte o tavă rotundă cu pereţi detaşabili. Trebuie unsă cu unt şi tapetata cu făină. Încinge cuptorul la 180 grade.
→Pune într-un vas untul şi jumătate din ciocolată, ruptă în bucăţi, iar vasul deasupra unei oale cu apa puse pe foc.
→Amestecă până ce se topeşte complet apoi dă deoparte.
→Separat amestecă făină, zahărul (pentru blat), pudra de cacao şi praful de copt, plus puţină sare.
→În al treilea vas bate bine ouăle apoi adaugă şi iaurtul.
→Pune amestecul cu ciocolată şi unt, apoi amestecul de ouă şi iaurt în amestecul de ingredientele uscate. Amestecă bine şi adaugă 70 de mililitri de apa caldă. Amestecă până ce aluatul se omogenizează complet.
→Pune aluatul în vasul pentru copt şi coace-l timp de 50 de minute la foc moale. Este gata când a crescut frumos.
→Verifică cu o scobitoare dacă este bine copt.
→Răstoarnă dulceaţa şi amestec-o cu o lingură-două de apa (dacă este prea groasă, că să se desfacă puţin). Adaugă vişine din vişinată.
→Cremă de brânză se freacă bine cu zahărul pudra. Adaugă frişcă bătută şi amestecă uşor.

ASAMBLAREA TORTULUI

→Cel mai bine asamblezi tortul într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, că să-ţi fie mai uşor: Este ideal sa-l laşi la rece în formă cel puţin 12 ore înainte de a-l tăia.
→Taie blatul după ce s-a răcorit complet în două sau, cel mai bine, în trei.
→Pune primul balt, în formă. Însiropează-l cu vişinată (diluată cu câteva linguri de apa sau cu puţin sirop de fructe).
→Blatul nu trebuie însiropat tare, pentru că este umed şi pufos.
→Pune dulceaţă, apoi cremă.
→Pune al doilea blat şi procedează la fel. Deasupra pune restul de ciocolată topită uşor în prealabil şi decorează cu cireşe sau alte fructe.

Categorii: PRINCIPAL | 4 comentarii

Navigare în articol

4 gânduri despre „TORT DE CRACIUN

  1. ce minunat arată!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

Jurnal de bord

Blog de dezvoltare profesionala si personala

copiisiparinti.wordpress.com/

Parenting de la A la Z: Sfaturile specialistilor | Retete culinare | Remedii naturiste pentru copii | Carti de parenting | Cronica de film pentru copii

ESC on POINT

EUROVISION NEWS FROM ROMANIA

Bucatarie Indiana Vegetariana

Delicii culinare ayurvedice

PentruCaPoti.ro

Traieste autentic, traieste cu pasiune. Descarca gratuit Ghidul Pasiunii si descopera cele 3 componente ale pasiunii pe care le poti aplica de astazi in viata ta http://pentrucapoti.ro/ghidul-pasiunii/

4 ÎN AVENTURĂ

Facem din tot o bucurie!

gătim în doi

Aventura unor gurmanzi îndrăgostiți pe tărâmul aromelor

ASTRODEVA

Omul ar trebui să ia cunoaşterea de la Soare, Lună şi stele. R. W. Emerson

Traveller In Romania

"Not all those who wander are lost"

%d blogeri au apreciat asta: