Alimente pentru fiecare organ – pentru o sanatate de fier


Pentru inima

1. varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine

2. broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cord si ateroscleroza

3. ridichea – apara impotriva atacurilor de inima

4. portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange

5. morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima

6. pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri

7. ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui

8. usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale

9. leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine

10. sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange

11. uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul

12. cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice

13. somonul – este o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange

14. dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima

15. cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular

16. paprika – protejeaza vasele de sange si inima

17. rosia – normalizeaza tensiunea arteriala, fiind diuretice eficiente

18. maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala

19. marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular

20. fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac

21. coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E

22. zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala

23. murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului

24. socul – imbunatateste circulatia sanguina

25. piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima

26. ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu

27. rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima

28. grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale

29. ciuperca Shitake – reduce colesterolul

30. prunele – previn tromboza

31. curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu

32. afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice

33. ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare

34. porumbul – contine vitaminele D si K

35. ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii

Pentru creier

36. lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului

37. Quinoa – intareste memoria si incetineste procesul de imbatranire, fiind bogat in fier

38. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor  nervoase

39. fasolea – creste puterea de concentrare

40. oul – este o sursa grozava de proteine;  galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei

41. avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia

42. bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza

43. caisele – stimuleaza neuronii

44. stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier

45. para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului

46. mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare

47. salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .

Pentru ochi

48. castanul salbatic – calmeaza senzatia de usturime si iritatiile datorita substantelor sale active

49. arnica – uleiul esential de arnica calmeaza inflamatiile oculare

50. mesteacanul alb – intareste imunitatea ochilor deoarece contine vitamina C, potasiu si calciu

51. limba de miel – reduce inflamarea vaselor conjunctivale datorita taninurilor si a saponinelor

52. rostopasca – este extraordinar de eficienta impotriva virusurilor si mai ales pentru ochii uscati

53. gutuia – este buna pentru alergii si febra fanului deoarece contine pectine si calciu

54. iarba de silur (Euphrasia Officinalis) – calmeaza ochii persoanelor ce isi petrec foarte mult timp in fata calculatorului

55. grasimea de gaina – face minuni aplicata ca unguent pe ochi impreuna cu iarba de silur

56. strugurii – ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne

57. patlagina – taninurile pe care le contine trateaza infectiile oculare

58. capsuna – ajuta ochii in timpul vederii nocturne

59. Centarium Minus – tinctura obtinuta din aceasta planta vindeca afectiunile oculare

60. ananasul – enzimele continute de acesta relaxeaza ochii obositi din cauza calculatorului

61. rozmarinul – purifica ochii si protejeaza vasele de sange oculare

Pentru piele/par

62. pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii

63. iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii;  in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A

64. graul – contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii

65. orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive
66. cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul

67. hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile

68. mustarul- regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii

Pentru oase

69. migdalele – contin magneziu si ajuta oasele sa ramana sanatoase

70. spanacul – datorita fierului si calciului pe care il contine, face oasele mai rezistente si ajuta la functionarea muschilor

71. meiul – intareste dintii, oasele si stimuleaza cresterea copiilor

72. secara – este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum B-vitamine, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc

73. branza – intareste oasele fiind o sursa buna de calciu

Pentru stomac/intestin

74. tinctura de fenicul – protejeaza mucoasele intestinale

75. pastarnacul – stimuleaza digestia

76. mango – apara mucoasa intestinala datorita vitaminei A si a antioxidantilor

77. arpacasul – aduce in organism necesarul de fibre, fosfor si magneziu pentru o digestie sanatoasa

78. mararul – amelioreaza indigestia

79. soia – are proprietati anticancerigene

80. nucile – contin o forma purificata de Omega 3 si de aceea ajuta la reudcerea riscului de cancer al intestinelor

Pentru rinichi

91. sfecla rosie – stimuleaza arderile celulare

92. visinele – contin potasiu, substanta pe care rinichii “lupta” sa o elimine din sange atunci cand este in exces

93. castravetele – contine multa apa si deci stimuleaza activitatea rinichilor

94. telina – protejeaza rinichii de virusuri

95. varza rosie – proteinele si aminoacizii pe care aceasta ii contine actioneaza ca un filtru pentru rinichi

96. gulia – vitamina C din ea protejeaza celulele renale, iar fierul si fosforul energizeaza

97. ridichea neagra – este un antibiotic natural

98. varza murata – detoxifica organismul

99. hrisca – este folosita ca produs dietetic in cazul bolilor de rinichi si in diabet

100. patrunjelul – detine combinatia ideala de minerale pentru a curata rinichii

Pentru ficat

81. anghinarea – contine proteine regenerative, iar acidul folic si antioxidantii previn bolile hepatice

82. sucul de ridiche – stimuleaza secretia bilei

83. conopida – contribuie la imbunatatirea activitatii ficatului

84. drojdia de bere – este o importanta sursa de vitamina B si detoxifica ficatul

85. nasturelul (Nasturtium Officinale) – este folosit pentru producerea mustarului si a uleiurilor ce sunt benefice pentru metabolismul bilei si al ficatului

86. papadia – ajuta la buna functionare a ficatului si reduce colesterolul

87. laptele – apara ficatul de afectiuni frecvente

88. menta – uleiurile esentiale de menta stimuleaza secretia biliara si calmeaza crampele

89. carnea de iepure – degreseaza ficatul

90. carnea de vita sau manzat – contine fier, proteine si vitamina B.

Alimente pentru fiecare organ.doc

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s