VINERI – superstitii si traditii


*:-h wave*&gt;:D< big hug

Ca si miercuri, vineri este una din zilele benefice, dedicate curatirii spiritului. Vinerea este zi de post si chiar de post negru, deoarece aceasta a fost ziua in care Iisus a fost rastignit.


Vineri seara nu e bine sa se manance usturoi, pentru ca sambata dimineata este timpul de impartasire a ingerilor. Este foarte bine insa ca o persoana sa tina post vinerea, pentru ca va putea sa-si indeplineasca tot ce-si pune in cap. Exista 12 vineri de peste an in care e indicat sa se tina post: inainte de Sf. Andrei, Craciun, Stratenie, 40 de Sfinti, Blagovestenie, Duminica Mare, Sanziene, Sf. Petru, Schimbarea la Fata, Sf. Maria, Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul, Ziua Crucii.
Vinerea este considerata nefasta pentru femei, de aceea nu e bine ca o tanara sa-si taie unghiile in aceasta zi, pentru ca va ramane nemaritata. De asemenea, se spune ca cine coase vinerea isi coase buzele, iar cine toarce isi incurca matele. in general, femeile nu trebuie sa munceasca in aceasta zi, altfel se vor abate furtuni peste localitate. In Vinerea Mare, cea de dinaintea Pastelui, se spune ca cine coase isi atrage multe necazuri. In schimb, cine face o baie in balta inainte ca soarele sa rasara in aceasta zi va fi ferit de boli tot anul. Cine se spala pe fata cu apa de fantana in prima vineri de dupa Paste nu va avea nici o dorinta care sa nu i se poata indeplini. Daca va cadea Craciunul vinerea, iarna va fi foarte dura.
Nu e bine sa se inceapa o activitate in zi de vineri, caci nu va fi dusa la bun sfarsit.

Se spune ca vinerea este o zi este foarte buna pentru facut dragoste, dar nu este o zi indicata pentru cununie, caci mirii nu vor avea viata foarte lunga. Persoanele nascute in aceasta zi sunt frumoase, iubitoare, pasionale si evlavioase.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s