Citat

O scrisoare care valoreaza 3 milioane de dolari


In lumea digitalului, multi dintre noi nici nu mai stiu, din pacate, cum arata o scrisoare redactata de mana. Si totusi, exista unele care valoreaza foarte mult, cum este cazul aceleia ce va fi scoasa la licitatie luna aceasta, fiind ultima scrisa de marele Albert Einstein, cu un an inainte sa moara.

In aceasta scrisoare, despre religie, marele savant isi exprima parerea de rau cu privire la Dumnezeu si ceea ce inseamna El pentru oameni…

“Pentru mine, cuvantul «Dumnezeu» nu este nimic mai mult decat expresia si produsul slabiciunii omenesti, Biblia este o colectie de legende onorabile dar primitive, care sunt insa destul de copilaresti. Nicio interpretare, oricat ar fi ea de subtila, nu ar putea sa-mi schimbe parerea despre ea”, spunea in scrisoarea sa numita “Scrisoare despre Dumnezeu”, cel care a castigat premiul Nobel pentru fizica in 1921.

Licitatia va avea loc la Los Angeles, iar pretul de pornire este de 3 milioane de dolari (chiar daca scrisoarea respectiva a fost cumparata initial cu 404.000 dolari de catre actualul posesor). Trebuie mentionat faptul ca epistola a fost scrisa in limba germana, pe data de 3 ianuarie 1954, pe o hartie cu antetul Universitatii Princeton, din Statele Unite si este adresata filozofului Erik Gutkind. Valoroasa scrisoare a fost pastrata intr-un seif cu temperatura controlata electronic, intr-o institutie publica.

Cu toate ca modalitatea aceasta de comunicare devine din ce in ce mai rara, nu este lipsit de importanta sa transmitem, uneori, un mesaj sub forma unei scrisori catre o persoana draga.

O putem face printr-o scrisoare, care va ramane o amintire frumoasa si, cine stie, poate, peste timp, extrem de pretioasa…

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s