Citat

Cele mai bune sfaturi


Liderii de succes au reuşit, de cele mai multe ori, prin forţe proprii. Un lucru au în comun însă, au primit şi respectat sfaturile primite de la mentorii şi prietenii lor.

Lideri precum Bill Gates, Richard Branson sau Warren Buffett au fost îndrumaţi în carieră de şefi, colegi ori rude. Iată câteva din cele mai bune sfaturi primite de marii afacerişti ai lumii, conform Business Insider.

Richard Branson, fondatorul şi preşedintele Virgin Group

Cel mai important sfat pe care l-a primit Branson a venit din partea mamei sale. „Mama m-a învăţat să nu regret lucrurile din trecut, ci să privesc înainte. Timpul pierdut gândindu-te la eşecuri poate fi folosit pentru un nou proiect. Mă distrez ocupându-mă de toate afacerile Virgin Group – un eşec nu e o experienţă proastă, ci o nouă oportunitate de a învăţa”.

Warren Buffett, preşedinte şi CEO al Berkshire Hathaway

Un director al companiei sale i-a dat un sfat despre cumpătare. „Ţine minte Warren, poţi să înjuri pe cineva şi a doua zi – nu renunţi la acest drept. Aşa că ţine-ţi gura închisă şi vezi daca simţi la fel şi mâine”, i-a spus Thomas Murphy.

Larry Page, co-fondator Google

„Când eram la Standford, aveam o grămadă de idei diferite despre ce vreau să fac în viaţă, iar ultima dintre ele era sa studiez structura Internetului. Consilierul meu, Terry Winograd, a sugerat că ultima idee e cea mai bună. Aşa că e meritul său”, povesteşte Page.

Bill Gates preşedinte Microsoft

Cel mai bun sfat primit de Gates a venit de la Warren Buffet. „Warren m-a învăţat multe lucruri, dar el m-a făcut să mă gândesc, încă de la început, că la un moment dat voi avea ocazia şi responsabilitatea să dau din bogăţia mea şi altora. Cu decenii înainte ca fundaţia (n.r. fundaţia familiei Gates) să fie infiinţată, eu citeam despre filantropii trecutului, ce au făcut şi ce efecte au avut acţiunile lor”.

Richard Parsons, fost preşedinte Citigroup

Fostul CEO al Time Warner, Steve Ross, i-a dat un sfat preţios lui Parsons. „Ţine minte, e o afacere mică si o viaţă lungă. O să îi revezi pe aceşti oameni”.

Howard Schultz, CEO al Starbucks

Cel mai bun sfat primit de Schultz a venit de la Jim Sinegal, fondatorul Costco, într-un moment în care compania nu mergea bine.

„L-am chemat să vadă planul nostru, iar el mi-a spus „Ştii, nu vreau să fiu nepoliticos, dar acesta e lucrul pe care nu trebuie să îl faci”. Şi a avut dreptate”, povesteşte Schultz. „Sfatul său a fost că ne-ar costa mai mult să încercăm să ne recâştigăm foştii clienţi fideli după recesiune, decât să încercăm să găsim clienţi noi, aşa că am schimbat tactica”.

Eric Schmidt, preşedinte executiv Google

„Găseşte un mod să spui ‘da’. Spune ‘da’ unei vizite în altă ţară, spune ‘da’ unor noi prieteni, spune ‘da’ lucrurilor noi. Cu ‘da’ obţii primul job, şi următorul, şi soţul sau soţia, şi chiar şi copiii,” povesteşte Schmidt despre cel mai bun sfat primit.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s