Citat

Aşteptăm ca succesul să ne surâdă?


Fiecare dintre noi visează să aibă succes în profesia lui, să îşi atingă obiectivele profesionale şi să aibă cariera la care a visat. Cu toate că muncim din greu, nu întotdeauna avem succes sau satisfactie profesională. Uneori ne explicăm realizările cuiva spunându-ne: „e omul cuiva” sau „a avut noroc”. Este suficient să aşteptăm ca succesul să ne surâdă? Este suficient să ne facem munca bine, pentru a evolua în cariera noastră? Uităm foarte des că oamenii de succes au muncit din greu ca să ajungă acolo unde sunt în momentul de faţă. De obicei nu vedem eforturile lor, vedem numai rezultatul final şi ne dorim ceea ce ei au acum.

Care sunt trăsăturile oamenilor de succes? În primul rand ei au energie şi cred în succes. Sunt încrezători, curajosi, optimisti. Se comportă ca şi cum norocul ar fi mereu de partea lor. Dar în loc să tindem să ne dezvoltăm calităţile şi să ne schimbăm comportamentul astfel încât să devenim oameni de succes, în majoritatea cazurilor presupunem că succesul în carieră al oamenilor de lângă noi se datorează unor factori externi.

1. Credeţi în succesul propriu. Încrederea în sine este esenţială, dar deseori este un element neglijat.Trebuie să credeţi că succesul este la o aruncătură de băţ. Dacă dvs. nu credeţi în acest lucru, este puţin probabil ca altcineva să creadă. Luaţi o foaie de hartie şi schiţaţi cum arată cariera ideală pentru dvs. Puneti la punct un plan care să fie în faţa dvs. în fiecare zi, aşezat la vedere. Cum arată cariera la care visaţi? Vă inspiră? Inspiraţia înseamnă motivaţie, iar de acolo vine încrederea în sine şi în propriul succes.

2. Analizaţi-vă aspiraţiile şi motivatiile. Descoperiţi paşii pe care trebuie să îi faceţi pentru a da viaţă planului de pe hartie.  Aşa veţi începe să acţionaţi. De exemplu, dacă doriţi să munciţi într-un alt domeniu, gândiţi-vă: Ce trebuie să faceţi? Aveţi nevoie de alte studii suplimentare? Vă puteţi permite cheltuielile datorate studiilor? Dacă faceţi această investiţie, veţi câştiga suficienţi bani pentru a vă recupera cheltuielile?

3. Àngajaţi-vă în succesul Dvs. Oamenii de succes spun „eu voi face” în loc de „voi încerca să fac” sau „poate într-o zi…”  Angajarea în propriul succes are un impact foarte puternic asupra capacităţii decizionale şi a încrederii în sine. Înainte de toate, hotărârea de a avea suces este luată şi nu există cale de întoarcere. Al doilea avantaj al acestei angajări este că priviţi în direcţia care vă va schimba perspectivele şi vă va da un scop. Angajarea în propriul succes vă oferă ceva mai mult: motivaţia de a lucra în fiecare zi pentru atingerea obiectvului în care credeti.

4. Planificaţi. Trasaţi-vă drumul către succes. Folosiţi informaţiile pe care le-aţi adunat. Descompuneti planul în paşi mici şi faceţi un calendar pentru a uşura îndeplinirea lui. Stabiliţi-vă priorităţile şi spuneţi „da” numai ofertelor care vă vor conduce către succes. Dacă vă abateţi din drum,  folosiţi planul şi calendarul pentru a vă întoarce din nou către ţinta dvs.

5. Mergeţi înainte, indiferent de ce se întâmplă. Cu siguranţă vor exista zile în care nu veţi avea starea necesară să munciţi şi veţi putea considera că eforturile depuse sunt inutile. Este normal să vă simţiţi aşa. Drumul către o carieră de succes este presărat cu suişuri şi coborâşuri. Nu uitaţi că succesul vine la cei care cred în el. Nu este nimic rău în a avea indoieli. Acţionaţi chiar în ciuda acestora. Faceţi paşi mici în fiecare zi, indiferent de ce se întâmplă. Nici un motiv nu este aşa de serios pentru a nu avea cariera la care aţi visat.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Aşteptăm ca succesul să ne surâdă?&8221;

  1. Condiția asimilarii acestei strategii, care se constituie ca un răspuns la întrebarea „Cum?”, este ca in prealabil sa raspunzi la întrebarea „De ce?”. Eu, care nu sunt interesat nici de cariera nici de succes, vad întreaga metodologie ca pe un tratament bun de urmat de cei ce acuza simptomele unei anume suferinte.

    • Este un punct de vedere!
      Sunt multi care dau sfaturi in materie de cariera, succes, lifestyle etc., dar „suferinta” sa fie, oare, stressul societatii de consum in care traim?
      Poate ca te numeri printre putinii/fericitii care sunt proprii lor stapani (in ceea ce priveste activitatea profesionala, siguranta/stabilitatea financiara) ori, cu siguranta, printre cei care traiesc pe meleaguri mai bogate, mai asezate din punct de vedere social, profesional…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s