Greşelile cele mai mari…


Cele mai mari greşeli din istorie

Suntem oameni, deci greşim. Însă uneori, greşelile noastre pot afecta întreaga planetă. Iată care sunt cele mai mari greşeli din istorie, făcute de oameni.

  • Dezastrul de la Cernobâl

Pierderi in 1986: 358 miliarde de dolari

In 1986, patru reactoare nucleare au scapat de sub control in timpul unui test care a dus la o explozie. Focul a distrus cladirea in totalitate. Explozia a dat drumul la o uriasa cantitate de radiatii in aer.

Explozia a cauzat moartea imediata a doi angajati, iar in lunile ce au urmat, 28 de pompieri si muncitori au murit din cauza expunerii la raditatii. Radiatiile au provocat in timp moarte si boli incurabile in mai multe persoane expuse la radiatii.

  • Explozia Deepwater Horizon

Pierderi in 2010: 40 de miliarde de dolari

Pe data de 20 aprilie, 2010, platforma petroliera Deepwater Horizon a companiei British Petroleum, situată în Golful Mexic la aproximativ 65 de kilometri sud de coasta statului american Louisiana a explodat. In urma exploziei, 5 milioane de barili de petrol au fost lasati sa curga in apa.

Surgerea de petrol este cea mai mare din istori, peste cei 3,3 milioane de barili de petrol scursi in golful Campeche din Mexic in 1979. Curatarea si reparatiile s-au ridicat la 40 de miliarde de dolari.

  • Dezastrul de la Fukushima

Costuri de inchidere a reactoarelor: 12 miliarde de dolari

Operatorul TEPCO a ignorat averizmentele ca centrala nucelara de la Fukushima nu va putea face fata unui val tsunami.

Desi este prea devreme sa dam vina pe cineva, exista probe cum ca TEPCO a ignorat mai multe avertizmente care spuneau ca centrala, deja imbatranita, nu va face fata unui dezastru natural. Aceste avertismente au fost ignorate si de catre guvernul japonez.

  • Caderea navetei Columbia

Pierderi in 2003: 13 miliarde de dolari (costuri de constructie a navetei)

Naveta spatiala Columbia a fost distrusa in Februarie 2003, la doar 6 minute inainte de ora la care era programata sa aterizeze. Cand nava a fost lansata, s-a format o gaura intr-una dintre aripi, ceea ce ar fi putut fi una dintre cauzele dezastrului.

Toti cei 7 membri ai echipajului au murit la impact.

  • Explozia navetei Challenger

Pierderi in 1986: 5,5 miliarde de dolari (costuri de constructie a navetei)

In ianuarie 1986, Challenger, o naveta spatiala NASA, a explodat la doar 72 de secunde dupa lansare. Toti cei 7 membri ai echipajului au fost ucisi in explozie.

Explozia a fost pusa pe seama designului gresit facut de NASA.

  • Scufundarea petrolierului Prestige

Pierderi in 2002: 5,7 miliarde de dolari

In 2002, petrolierul Prestige s-a scufundat pe coasta de nord a Spaniei, arucand peste 63.000 de tone de petrol in ocean.

Scurgerea a cauzat moartea a peste 300.000 de pasari si a distrus o parte a vietii marine din zona.

  • Explozia platformei Piper Bravo Oil Rig

Pierderi in 1994: 3,4 miliarde de dolari

In luna mai, 1994, muncitorii de pe platforma petroliera Piper Bravo Oil Rig au fost evacuati in urma unei explozii. Aceasta a omorat 167 din cei 226 oameni care muncea acolo.

Care a fost cauza: In timpul unei verificari de rutina, un inspector a dat jos si a inlocuit toate supapele de siguranta, cu exceptia uneia, care nu a fost pusa la loc. Nestiind ca supapa lipseste, un muncitor a pornit sistemul de operare si gazul a inceput sa se scurga si ulterior a explodat.

  • Cel mai mare foc din California

Pierderi in 2003: 1,2 miliarde de dolari

In toamna anului 2003, un vanator pierdut a aprins un foc de semnalizare langa padurea San Diego County. Focul s-a imprasitiat si a devenit cel mai mare foc din istoria Californiei. Focul a distrus aproximativ 300.000 de hectare si 2.322 de case si a ucis 14 oameni.

Scufundarea Titanicului

Pierderi in 1912: 7,5 milioane de dolari

Cel mai mare vas din lume la ora aceea, Titanicul, s-a scufundat in timpul primei sale calatorii din Europa in Statele Unite in 1912. Titanicul era cunoscut ca vasul care nu poate fi scufundat, special construit pentru a face calatorii luni fara riscuri.

Cu toate astea, un membru al echipajului a ignorat avertizarile de aisberg din calea lor si a inaintat. Vaporul s-a lovit de aisberg si si-a distrus intreaga parte dreapta, cauzand scufundare acestuia. 1.517 oameni si-au pierdut viata in apele inghetate ale oceanului Atlantic pe data de 15 aprilie 1912.

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s