Despre a iubi si a trai…


Ceea ce nu am iubit, am pierdut

dragosteFiicei mele, Catalina

Cred ca astazi e timpul sa-mi numar pierderile. Pentru ca am uitat sa iubesc multe lucruri.


Am uitat pentru mult timp sa iubesc locurile in care m-am nascut. N-am iubit zilele de sarbatoare cand in orasul meu nu era nimeni pe strada.

Nu am iubit castanele care mi-au cazut in cap pe bulevardul copilariei mele. Nu am iubit momentele in care credeam ca mama e suparata pe mine. N-am iubit faptul ca eram copil si cei din jur erau mari si puternici. (…)  Nu i-am iubit pe colegii care ma tranteau in zapada.


N-am iubit durerea primei despartiri. N-am iubit momentul cand am plecat de-acasa printre straini. Nu mi-am iubit multi colegi de facultate pentru ca ii consideram increzuti. Nu am iubit momentele de dinainte de examen. (…) N-am iubit primul interviu pentru o slujba (…) Nu l-am iubit pe primul meu sef. Nu am iubit sedintele. (…) Nu am iubit serile de duminica si diminetile de luni.

Nu i-am iubit pe cei care au intrat in viata mea ca sa ma invete ceva. Si nu am iubit lectiile lor. Nu am iubit oamenii care au trecut pe langa mine pe strada. Nu am iubit frigul, iernile si zapezile. Apoi nu am iubit caldurile si transpiratiile verii.

(…) Nu am iubit oamenii care se plangeau. Nu am iubit cersetorii. Nu am iubit victimele. Si apoi nu i-am iubit pe cei care faceau rau. Nu am iubit vorbitul la telefon. Nu am iubit uitatul la televizor. (…)

Nu am iubit amanarile si schimbarile de program. Nu am iubit neprevazutul. Nu am iubit schimbarea. Nu am iubit mutatul dintr-un loc in altul. (…) Nu am iubit nici vechiul. Nu am iubit instabilitatea. Nu am iubit nesiguranta. Nu am iubit aroganta. Nu am iubit sa intarzii. Nu am iubit nebuniile.

Pentru ca nu le-am iubit, am pierdut toata viata din acele momente…

Mereu in cautare de altceva, mereu asteptand ceva, mereu tinzand spre o versiune mai buna, a mea, a ta, a lor…nu am iubit si am pierdut.

Acum iubesc tot, pentru ca acum am decis sa traiesc. A fost nevoie de multa suferinta ca sa-mi dau seama ca viata inseamna sa iubesti TOT. Din cand in cand, mai uit. Insa cineva sau ceva intotdeauna are grija sa-mi reaminteasca.

Tu ce ai uitat sa iubesti?


(adaptare dupa articolul de aici)

3 gânduri despre „Despre a iubi si a trai…

  1. Chiar aveam nevoie sa citesc articolul asta. Mersi mult 😀
    Se pare ca si eu uit sa iubesc multe momente din viata mea.
    P.S. Imi place mai mult cand imi spui Catalina 😛

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: