Citat

Colindele sufletului nostru


Sufletul meu reactioneaza inca din primele secunde in care aude un colind cantat de Stefan Hrusca, prin ochii-mi umezi si un amestec de bucurie si de tristete greu de descris.

Si ma intreb ce resorturi din sufletul meu sunt activate prin aceasta voce calda si aceste versuri de un parfum arhaic cu aroma de sfintenie?
Si-mi dau seama ca sunt aceleasi resorturi activate de fiecare data cand imi deschid inima spre tot ceea ce exista pe Pamant, indiferent ca se numeste tristete sau bucurie, suferinta sau iubire, agonie sau extaz. Acelasi resorturi care transforma nostalgia copilariei in bucuria momentului, si frica de viitor in puterea de a ma abandona in vartejul vietii. Aceleasi care regreta lucrurile nefacute in trecut, care ne dau puterea sa luam multa bucurie din viata noastra si sa-i intoarcem si mai mult vietii. Aceleasi care sufera dupa cei plecati dintre noi ne ofera si bucuria pentru cei care au venit de curand si isi deschid ochisorii pentru prima data.

Oare nu reprezinta aceasta perioada din an momentul in care suntem cu adevarat in contact cu sentimentele noastre? Si daca nici macar in aceasta perioada nu suntem in contact cu ceea ce simtim, atunci cand?

Va invit sa faceti un exercitiu de constientizare a ceea ce simtiti in aceasta perioada – fara lupta, judecata sau atasament!
Si sa incepem acum, la sfarsit de an, cand ritmul alert din noi se mai linisteste si mintea noastra ii da sufletului locul cuvenit!

Sa permitem tuturor sentimentelor ce se activeaza in aceasta perioada sa existe si sa ne imbogateasca sufletul!

 

 

 

(Adaptare dupa: http://www.damaideparte.ro/index.php/colindele-si-resorturile-sufletului-nostru/5841)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s