Citat

Decembrie magic sau esenta sarbatorilor


Decembrie…
Brazi împodobiti, liste de bucate, reduceri peste reduceri, credite cu dobanda promotionala, SMS-uri, e-mailuri tematice cu imagini de sezon – un sat dormitand sub zapada, o raza de lumina, un glob argintiu prins cu o funda rosie sub care citim ”Sarbatori fericite”.

Goana dupa cadouri, frenezie pe strazi, trafic îngreunat, Mos Craciuni deghizati – dispusi sa fie fotografiati alaturi de trecatori, contra cost.

Toate acestea compun atmosfera specifica lunii decembrie, solicitandu-ne atentia pana în punctul în care exaltarea consumatorista, însotita de fraze si urari care mimeaza întelegerea adanca a miracolului sarbatorilor, ne îndeparteaza, de fapt, de semnificatia spirituala a acestei perioade, ce risca sa fie diluata de isteria cotidiana, de clisee, de kitsch si snobism.

Un studiu publicat într-un ziar national arata ca una din principalele preocupari de sarbatori este depasirea bugetului alocat cumpararii de cadouri – nimicuri împachetate într-un ambalaj sclipitor prin care le oferim celor dragi ratia de atentie dupa ce, în principiu, i-am ignorant întreg anul.
Celor care cititi aceste randuri, va propun sa readucem în prim-plan esenta sarbatorilor – de reculegere, de a privi în noi însine, de a asculta vocea sinelui uitat, de a ne deschide inima si a experimenta puterea eliberatoare a iubirii!

Va doresc ca de sarbatori, si nu numai, sa fiti buni, sa fiti întelepti, sa raspundeti cu blandete celor care merita, dar si celor care nu merita, sa daruiti iubire celor care va iubesc, dar si celor v-au ranit, sa radiati lumina, sa va treziti cu zambetul pe buze, cu inima senina!
Va doresc ca de sarbatori, si nu doar atunci, sa va multumiti pentru tot ceea ce ati realizat în acest an, sa va iertati esecurile, sa fiti constienti ca viata voastra va apartine si o puteti modela dupa bunul plac, sa fiti recunoscatori pentru tot ce aveti, pentru inteligenta cu care ati fost înzestrati, pentru izvorul de energie mereu proaspat din voi, pentru prietenii care v-au fost alaturi, dar si pentru cei care v-au uitat, pentru infinitatea de posibilitati la care aveti acces în fiecare zi!
Va doresc sa fiti autentici, sa traiti bucuria reîntalnirii cu voi însiva, sa va lasati cuprinsi de sentimentul de apartenenta la acest univers magic, sa constientizati rolul unic pe care îl îndepliniti si faptul ca bataia inimii voastre contribuie la desavarsirea perfectiunii lumii în care ne traim!

Va doresc ca magia din voi sa se reflecte în zambet, lumina în priviri, dragoste în gesturi, optimism în atitudini, credinta în fapte!
Va doresc sa va ridicati deasupra podoabelor stralucitoare, cliseelor, euforiei inerente asociate lunii decembrie!
Fiti demni, fiti onesti fata de voi insiva, ca si fata de ceilalti, traiti fiecare clipa, aveti curajul de a va asuma libertatea, iar fiecare decizie luata sa va aduca armonie si pace interioara, sa va redescopere scanteia divina, sa va reîmprospateze credinta!

Va doresc ca acest decembrie sa fie, într-adevar. unul… magic!

(articol inspirat de „Apel la magia din voi” de Liliana-Mihaela Mihart – Damaideparte.ro)

Reclame

2 gânduri despre &8222;Decembrie magic sau esenta sarbatorilor&8221;

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s