Citat

Despre si pentru romani


Un român emigrează în Canada, unde se pune serios pe treaba si începe sa câştige mulţi bani.

În cele din urma se întoarce acasă plin de bani si un vecin verde de invidie îl întreabă :

– Dar cum ai reuşit, mai omule, sa faci atâta avere?

– Pai simplu, mă trezeam în fiecare zi pe la 10-11, făceam un dus, beam o cafeluţa si dădeam un telefon sa vina nişte fete sa ne simţim bine. După câteva ore de distracţie, pe la 3, ieşeam si eu la munca. Mergeam pe strada si vedeam o hârtie de 100 $, mă aplecam si o ridicam.  Mai încolo era una de 50 $, o luam si pe aia.  Si tot aşa, culegeam de pe caldarâm bancnote peste bancnote, până oboseam si îmi dădeam seama ca e momentul sa mă întorc acasă. Până noaptea târziu mai mâncam, mă mai distram cu fetele, iar a doua zi o luam de la capăt.

Vecinul se decide sa facă si el la fel. Vinde tot, îşi ia bilet de avion si se opreşte in Toronto. Când iese din aeroport, vede pe jos o hârtie de 100$. Se apleacă si da sa o ridice, dar se răzgândeşte si-si zice :

– Da’ ce naiba, doar n-o sa mă apuc de lucru chiar din prima zi…

Am auzit deunazi pe cineva spunand la radio: “Nu pot sa zic ca sunt mandru ca sunt roman, pentru ca a fi mandru implica existenta unui merit personal. Nu pot sa fiu mandru ca ploua afara, asa cum nu pot fi mandru ca sunt roman, pentru ca nu am niciun merit pentru asta.” Destul de onest, am zis.

Faptul ca ne-am nascut aici este un dat. Dincolo de mandrie sau lipsa mandriei nationale, acest loc in care ne-am nascut merita onorat si respectat. Ceea ce suntem in acest moment se datoreaza si acestui pamant.

Locul bun pe care suntem datori sa ni-l dam fiecare noua insine in propria noastra inima trece prin onorarea pamantului si a tarii in care ne-am nascut. Cu dureri si suferinte, cu frumuseti si bucurii, cu saracie si bogatie, cu toate adunate intr-o minunata expresie a “rasului-plansului” atat de bine stiut de sufletele noastre.

Sa ne onoram cu adevarat pe noi insine, cu tot ceea ce suntem!

La multi ani!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s