Citat

IMPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR !!!


 

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS (Celebra Universitate americană) S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. 

Aceste celule nu apar, insa, la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate, inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic, celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul, inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple. Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice, a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple , este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive, ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune „otravirea” celulelor canceroase cu rata mare de crestere, dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii, tractul gastro-intestinal etc., iar organe importante, precum ficatul, rinichii, inima sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase, dar, in acelasi timp arde, cicatrizeaza si distruge celule, tesuturi si organe sanatoase.

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce, la inceput, dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce, insa, la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe „deseuri” toxice rezultate in urma chimio- si radio-terapiei, sistemul imunitar este fie compromis, fie distrus, iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor.

10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament, si greu de distrus. Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea (imprastierea) celulelor canceroase la alte organe (metastaze).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa, adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.


CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU:

a. ZAHAR

Eliminand din alimentatie zaharul, se elimina astfel una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase. Inlocuitorii de zahar, indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina sau alte produse (Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc.) au ca baza aspartamul (E 951), o substanta chimica daunatoare. Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa, dar in cantitati moderate.

Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba. Alternativa ar fi sarea de mare.

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE

Laptele favorizeaza productia de mucus in corp, in special la nivelul tractului gastro – intestinal. Cancerul este hranit de acest mucus. Renuntand la lapte si produsele derivate si consumand lapte de soia neindulcit, celulele canceroase „mor” de foame.
c. PH ACID

Celulele canceroase „infloresc” in mediu acid. O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp, si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici, decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor: antibiotice, hormoni de crestere si paraziti, ce dauneaza in special persoanelor cu cancer.

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc, grau integral, seminte, nuci si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite, inclusiv fasole boabe. Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive, usor absorbabile, care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase.

Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi.

Enzimele sunt distruse la 40 grade Celsius.

e. Evitati cafeaua, ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina.

Ceaiul verde este o alternativa foarte buna, avand si proprietati anti-canceroase.

Cea mai buna bautura este APA-purificata sau filtrata pentru a fi astfel eliminate toxinele sau metalele grele. Apa distilata este acida, deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive. Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului, intra in putrefactie si se creste astfel cantitatea de reziduuri toxice din corp.

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine. Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime; acestea ataca proteinele din peretele celular si permit astfel celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase.

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar, cum ar fi: IP6 (inozitolul sau vitamina B9, continut de taratele de grau, seminte, nuci), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave. Cele opt plante din reteta originala sunt: ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt), antioxidanti, vitamine, minerale etc., toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.

Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor, metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave, nedorite si inutile.

15. Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului… 

Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca.

Furia, neiertarea si amaraciunea „construiesc” un mediu stresant si acid in corp.

Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator, sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului. Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie, oxigenul ajunge adanc, la nivel celular. Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase.


ATENTIE:
1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde!
2. Nu congelati apa!
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic!

Dioxina este o substanta ce provoaca cancer in special la sani.
Este extrem de toxica pentru celulele corpului.

Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator.

Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital, a vorbit, in cadrul unei emisiuni TV, despre pericolele care pandesc sanatatea.
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face.

Sa nu se incalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde in vase de plastic! Este vorba, mai ales, de mancarea ce contine grasime. A recomandat, in schimb, folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea. Se obtin aceleasi rezultate, dar fara dioxina.

Acesta este un material ce ar trebui trimis tuturor celor care sunt importanti in viata voastra.

(sursa: mail)

Anunțuri

6 gânduri despre &8222;IMPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR !!!&8221;

 1. Cred ca este extrem de important ca informatia asta sa ajunga la toti cei care au primit si dat mai departe emailul “IPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR” si ca toti sa isi asume responsabilitatea de a corecta greseala facuta.
  Acel email contine sfaturi si declaratii care din punct de vedere stiintific si medical sunt false iar unele pot dauna grav sanatatii celor ce le urmeaza!
  Daca ati trimis acel email celor „… care sunt importanti in viata voastra…” ar fi bine sa le trimiteti si acest email.

  Urmeaza o traducere in limba Romana a declaratiei de presa publicata pe site-ul institutului de cercetare Johns Hopkins cu privire la emailul cu subiectul “IPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR”:
  “Johns Hopkins nu a publicat aceste informaţii, care adesea sunt trimise via e-mail, nici nu aproba conţinutul său. Emailul conţine, de asemenea, o greşeală de ortografie unde numele institutiei noastre este scrisa „JOHN HOPKINS” si nu „JOHNS HOPKINS” care defapt numele corect .
  Acest email a devenit o astfel de problemă incat Institutul National de Cancer, Societatea Americana de Cancer precum şi centrele individuale de cancer, cum ar fi Johns Hopkins Kimmel Cancer Center au postat avertismente pe site-urile lor de pe internet. Email-uri care oferă remedii simple pentru a evita şi tratarea cancerului sunt ultimul trend de pe internet. Pentru a castiga credibilitate, autorii anonimi atribuie în mod fals activitatea lor, instituţiilor de cercetare cum ar fi respectata institutie Johns Hopkins. Acesta este cazul cu aşa-numitul email „IPORTANT – PENTRU INFORMAREA TUTUROR”

  Tema centrala a acestui e-mail viral este ca terapiile de cancer, de chirurgie, chimioterapie şi radioterapie nu funcţionează împotriva bolii şi oamenii trebuie să aleagă în schimb o varietate de strategii dietetice.

  Terapii traditionale cum ar fi chirurgie, chimioterapie si radioterapie, functioneaza. Dovada sunt milioane de supravietuitori de cancer din Statele Unite de azi, care sunt în viaţă datorita acestor terapii. Recunoaştem că tratamentele nu funcţionează la fiecare pacient, sau uneori functioneaza doar pentru un timp şi apoi inceteaza a mai fi eficiente, de asemenea există unele tipuri de cancer care sunt mai dificil de tratat decât altele. Aceste probleme sunt subiectele actuale de cerecetare.”

  ● Afirmatiile #1 si# 2 (Toata lumea are celule canceroase)
  “Cancerul este o boala genetica care rezultă dintr-o varietate de mutatii si modificari, fie moştenite de la părinţi sau, mai frecvent, dobândită în timp din cauza mediului şi obiceiurilor de trai, cum ar fi fumatul si o dieta săracă. Acestea expuneri opresc cresterea normala a celulelor si permit celulelor sa se divida continuu si necontrolat, explică Luis Diaz, un clinician – om de ştiinţă din Ludwig Center for Cancer Genetics. Acest tip de celula se numeşte o celula maligna sau de cancer. Printre mii de miliarde de celule din corpul uman, în mod inevitabil, toata lumea are unele celule anormale sau atipice, care posedă unele caracteristici ale celulelor canceroase, majoritatea se rezolva si nu duc la cancer, spune Diaz.

  Nu există nici un test standard pentru cancer. Există modalităţi de a testa pentru anumite tipuri de cancer, cu teste cum ar fi colonoscopia pentru cancerul de colon, mamografie pentru cancerul de san, PSA pentru cancerul de prostata, si frotiu Papanicolau pentru cancerul de col uterin, aceste teste pot detecta cancerul intr-o etapa foarte timpurie şi curabila. Pentru multe tipuri de cancer, în prezent, nu exista teste de verificare şi ele sunt diagnosticate abia atunci când încep să cauzeze simptome.

  Luis Diaz şi alti cercetatori de la Kimmel Cancer Center lucreaza la noi teste de a detecta ADN-ul anormal eliberat de către celulele canceroase în sânge sau alte lichidele din organism, aceste teste avand capacitatea de a găsi forme de cancer înainte de a produce simptomele. Astfel de cercetari ar putea duce la un test de verificare la scară largă pentru cancer.

  Astfel de teste sunt folosite pentru a detecta recidivele de cancer şi a celulelor maligne, lăsate în urmă după operaţie; de aemenea poat găsi tipuri de cancer, care nu sunt detectabile sub microscop sau în radiografii.

  Alti cercetatori studiaza celulele canceroase stem. Acestea sunt celule ascunse care alcatuiesc doar o mica parte a unei tumori. Acestea se gasesc in număr mic dar cercetatorii cred că ar putea fi celulele care produc anumite tipuri de cancer şi poate duce la reapariţia cancerului. Terapii care vizează aceste celule sunt acum testate in studiile clinice.

  O echipa de cercetatori care studiaza cancerul de san a dezvoltat o metoda care ar putea face posibilă detectarea cancerului de san de la ADN-ul conţinut într-o singură picătură de sânge.

  Dar, cu toate ca celule canceroase evazive, care sunt subiect de cercetare intensiva, reprezinta intr-adevar o prolema, aceasta nu înseamnă, aşa cum susţine e-mail-ul, că toţi pacienţii, chiar şi cei trataţi cu succes pentru cancer, au celule canceroase în aşteptare, nedetectabile dar încă acolo. Oamenii sunt tratati şi complet vindecati de cancer in fiecare zi.”

  ● Afirmatia #3 (Un sistem imunitar puternic distruge celulele canceroase)
  “Când vine vorba de cancer şi sistemul imunitar, aceasta nu este o chestiune de puternic sau slab cum susţine raportul fictiv, ci mai degrabă o problemă de recunoaştere. „Sistemul imunitar pur şi simplu nu recunoaşte cancerul. Celulele de cancer, fiind foarte complexe, au învăţat să se ascunda de sistemul imunitar fiind recunoscute ca celule normale, sanatoase. Celulele infectate cu virusuri sau bacterii trimit semnale de pericol care vor activa sistemului imunitar. Celulele canceroase nu trimit astfel de semnale, explica Elizabeth Jaffee, co-director al institului de imunologie in cancer şi expert in cancer şi sistemul imunitar” Prin descifrarea metodele prin care celulele canceroase se fac invizibile pentru sistemul imunitar, Jaffee şi echipa sa au dezvoltat vaccinuri care au declanşat reacţii imune cu succes impotriva cancerului de prostata, cancer de pancreas, leucemie şi mielom multiplu.”

  ● Afirmatiile #4 si #5 (Cancerul este cauzat de deficienţe nutriţionale iar suplimente nutritionale sunt solutia)
  „Obiceiurile alimentare şi stilul de viaţă, cum ar fi fumatul, contribuie la dezvoltarea multor tipuri de cancer, spune William Nelson director al Kimmel Cancer Center. Experţii noştri recomanda un regim alimentar echilibrat (a se vedea răspunsul # 11) ca o modalitate de a reduce riscul de cancer. Ceea ce priveste suplimentele nutritive, Nelson subliniază faptul că în timp ce ele pot ajuta la medierea deficientelor de vitamine, luate în doze mai mari decat organismul are nevoie nu oferă beneficii suplimentare.”

  ● Afirmatiile #6, #7, #8, #9 si #10 (Chimioterapia si radioterapia afecteaza celulele normale. Chirurgia cauzeaza răspândirea cancerului)
  „Tratamentele de chimioterapie si cu radiatii distrug celulele canceroase cu o selectivitate remarcabilă, spune William Nelson. Există unele efecte temporare şi secundare reversibile de la terapiile de cancer, acestea sunt foarte comune si includ pierderea părului şi un numărul scăzut de globule rosii (sange). Limitarea şi gestionarea acestor efecte adverse este o parte integrată a tratamentului.

  Chirurgia este prima linie de tratament pentru multe tipuri de cancer. Ea nu produce răspândirea cancerului. Cancerul se raspandeste la alte tesuturi si organe datorita cresterii tumorii originale din care se desprind celule canceroase şi călătoresc prin vasele de sange in alte parti ale corpului.”

  ● Afirmatiile #11, #12, #13 si #14 (Cancerul se hraneste cu diferite mancaruri)
  „Premisa este celulele de cancer se hranesc cu anumite alimente, iar în cazul în care o persoană se abţine de la consumul acestor alimente, cancerul va muri. Potrivit expertilor nostri, o dieta săracă si obezitatea asociată cu o dietă săracă este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului. Cu toate acestea, nu există dovezi că anumite alimente modifica la nivel celular mediul in care exista cancerul sau ca asta face cancerul să moară sau să crească.

  Deşi există un astfel de lucru ca tumori care produc mucus, mucusul făcută de o tumoare nu rezulta din consumul de lapte. Chiar daca un consum mai scazut de carne este o buna alegere pentru prevenirea cancerului, aceasta dieta nu elibereaza enzimele pentru a ataca celulele canceroase, explică Elizabeth Platz expert in prevenirea şi controlul cancerului.

  Consumul moderat este cheia, spune Platz. Ca parte a unei diete echilibrate, zahărul, sarea, laptele, cafeaua, ceaiul, carnea si ciocolata, alimente puse in discutie in acel email, sunt toate alegeri sigure, spune ea. Adevaratul motiv de îngrijorare cu multe dintre acestea, în special zahărul, este că acesta adaugă calorii la o dieta si poate duce la obezitate, iar obezitatea este un factor major de risc pentru cancer. O dieta echilibrata nutritiv, greutate optima, activitatea fizica si evitarea băuturilor alcoolice pot preveni pana la o treime din toate cazurile de cancer. Platz recomanda consumarea a cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi şi de a limita carnea rosie si prelucrate, precum carnea de hot-dog.

  Multi experti de la institutul Johns Hopkins au participat la World Cancer Research Fund – American Institute for Cancer Research report Food, Nutrition, Physical Activity, and the Prevention of Cancer: A Global Perspective, publicat in noiembrie 2007, care este considerat de către experţi in prevenirea cancerului de a fi o sursa de autoritate de informaţii cu privire la dieta, activitatea fizică şi cancer. Recomandări pentru prevenirea cancerului şi pentru o sanatate buna in general, sunt:

  1. Să ai o silueta subtire, dar fără a deveni subponderal.
  2. Fii activ fizic timp de cel puţin 30 de minute in fiecare zi.
  3. Evita bauturile care contin zahar. Limiteaza consumul de alimente dense in energie (in special alimente procesate cu continut mare de zahăr adăugat, sau saraca in fibre, sau bogate in grasimi).
  4. Mananca multe varietati de legume, fructe, cereale integrale si leguminoase, cum ar fi fasolea.
  5. Limitati consumul de carne rosie (cum ar fi carnea de vită, porc şi miel) şi evitati carnurile procesate.
  6. Daca se consuma allcool sa fie limitat la doua băuturi(pahare?) la bărbaţi şi una la femei pe zi.
  7. Limitati consumul de alimente sarate si alimente procesate cu sare (sodiu).
  8. Nu utilizaţi suplimente nutritive pentru a va proteja impotriva cancerului.

  Experţii noştri recomanda ca oamenii sa isi asigure nevoile nutriţionale prin alegeri alimentare adecvate. În timp ce suplimente de vitamine poat fi de ajutor in cazul persoanelor cu deficienţe nutriţionale, dovezile sugerează că suplimentarea cu mai mult decat organismul poate utiliza nu oferă nici un beneficiu de sănătate adăugat.”

  ● Afirmatia #15 (Cancerul este o boala a mintii, corpului si spiritului..)
  “Cancerul este o boala cauzata de modificari genetice. De multe ori, aceste modificari apar datorita comportamentului nostru: fumatul, o dietă săracă şi dezechilibrată, expuneri la viruşi şi de la arsurile de soare, spune John Groopman expert in prevenirea şi controlul cancerului.

  Modul in care stresul, credinţa şi alţi factori influenţează acest lucru este în mare măsură necunoscut. Ne-am dori ca oamenii sa fie fericiti, iubitori şi lipsiti de stres, pur şi simplu pentru că este un mod frumos de a trăi şi pote contribui la un sentiment general de bine, spune Platz. Cu toate acestea nu există nici o dovadă că o persoană previne sau cauzeaza cancer pe baza starii ei de spirit.”

  ● Afirmatia #16 (Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului.)
  „Platz recomanda exercitii fizice regulate, ca parte a oricărui stil de viaţă sănătos, dar spune că nu există nici o dovadă că a respira adanc sau a primi terapie cu oxigen previne cancerul.

  Pe site-ul Societatii Americane de Cancer este următoarea declaraţie cu privire la terapia cu oxigen, „dovezile ştiinţifice disponibile nu sprijină afirmatia că punerea de substanţe chimice ce elibereaza oxigen în corpul unei persoane este eficace in tratarea cancerului. Acesta poate fi chiar periculos. Au fost raportate decese de pacienti de la această metodă ”

  Vă rugăm să transmiteţi aceste informaţii la familie şi prieteni.„

  Sursa: http://www.hopkinsmedicine.org/kimmel_cancer_center/news_events/featured/archive/2011_12_01_cancer_update_email.html

  P.S. Informatii care circula (via email) fara a mentiona sursa de unde provin sunt cel mai probabil false sau gresite!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s