Citat

„fetiţa-fenomen” sau „fetiţa-miracol”, care a cucerit Italia


Mădălina Lefter


Mădălina Lefter, o ieşeancă de numai 13 ani, a cântat, sambata seară, la Rai Uno, în duet cu artista australiană Olivia Newton-John, partenera lui John Travolta în cunoscuta peliculă muzicală „Grease”. Evoluţia pe scenă a fost foarte apreciată de publicul italian, milioane de oameni urmărind duetul de acasă, din faţa televizoarelor. Cei prezenţi în sală le-au aplaudat minute în şir.


 Românca, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi şi membră a cercului de muzică uşoară „Melos” de la Palatul Copiilor Iaşi, a fost invitată să evolueze în recital în cadrul concursului „Ti lascio una canzone”, o emisiune care se bucură de o mare popularitate în Italia şi la care Mădălina a obţinut premiul juriului în ediţia de anul trecut. De altfel, ea a fost prima concurentă din România care a fost premiată în cadrul emisiunii.

Spectacolul de aseară a avut drept amfitrioană pe una dintre cele mai cunoscute vedete TV din Italia, Antonella Clerici. Mai multe imagini din cadrul competiţiei pot fi accesate pe blogul personal al Mădălinei.

Antonella Clerici şi Mădălina Lefter

 

 

Publicul a fost în picioare la interpretarea cunoscutului hit „Hopelessly devoted to you”. Pentru evoluţia la Rai Uno, Mădălina Lefter a făcut pregătiri intense cu profesoara sa de canto, Gabriela Nechita, coordonatoarea Cercului de muzică uşoară „Melos”, în care Mădălina activează de aproape şase ani.

Mădălina, înconjurată de ceilalţi concurenţi, în momentul când a primit trofeul concursului
Emisiunea-concurs are ca scop promovarea muzicii italiene şi internaţionale din ultimii 50 de ani, la finalul fiecărui episod fiind declarată o melodie câştigătoare. Marea bucurie pentru Mădălina a fost faptul că melodia interpretată de ea în primul episod, „E poi” din repertoriul Giorgiei, a fost declarată câştigătoare în unanimitate atât de juriul de specialitate, cât şi de publicul telespectator.
Mădălina şi Olivia Newton-John

De asemenea, Mădălina a mai câştigat 2 episoade cu melodiile „Io vivro (senza te)” din repertoriul Minei, şi „In assenza di te”, din repertoriul Laurei Pausini. Din juriul de specialitate fac parte nume prestigioase din muzica şi cinematografia italiană ca Stefania Sandrelli, Massimiliano Pani (fiul celebrei soliste Mina), Valeria Marini, etc. Soliştii, copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, cântă alături de celebra orchestra RAI, sub bagheta maestrului Leonardo de Amicis.

În duet cu un alt concurent
Fanii Mădălinei, numită de în presa locală „fetiţa-fenomen” sau „fetiţa-miracol”, au creat o comunitate de aproape 1.000 de membri pe Facebook. Prin intermediul acesteia, Mădălina a fost felicitată atât de români, cât şi de italieni. „Sei bravissima ! Sei la più forte!”, „Complimenti! Ne-ai adus multă bucurie în suflet”, „Vai avanti cosi. Sei il nostro onore”, sunt numai câteva din mesajele postate de internauţi.

Sursa: www.gandul.info

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;„fetiţa-fenomen” sau „fetiţa-miracol”, care a cucerit Italia&8221;

  1. Printre lacrimi de bucurie spunem felicitari Madalinei, parintilor ei, doamnei profesoare Gabriela Nechita si le dorim sanatate, noroc si pe viitor sa fie feriti de neplaceri si rautati. Draga Madalina, “steaua ta ” straluceste din ce in ce mai tare, sa fii mereu puternica. Dumnezeu a pus in copila aceasta tot ce putea fi mai cald si mai frumos…Cu un chip atat de dulce si o voce care cutremura chiar si cea mai de piatra inima, sunt sigur ca va ajunge acolo unde si-a propus..Felicitari si multa sanatate si noroc si deasemenea putere de munca, in aceeasi masura cum? felicit parintii, familia, prietenii si profesorii care te sustin in parcursul tau…Cu parere de rau iti spun ca pentru tine e pacat caci esti roman si nu esti apreciata la tine-n tara,cum dintr-o tara atat de mica si controversata de multe ori chiar de ai sai locuitori, totusi se nasc voci in fata carora intreaga lume ramane muta si ajung pe scenele mari ale lumii.Dar asta e…Bravo Madalina ma faci de-a dreptul mandru mai ales prin vocea care o ai? si totodata ca esti romanca si cred ca nu te rusinezi de nimic.Valorile isi ating telul indiferent unde se nasc…Felicitari din inima.Dumnezeu a pus in copila aceasta tot ce putea fi mai cald si mai frumos…Cu un chip atat de dulce si o voce care cutremura chiar si cea mai de piatra inima, sunt sigur ca va ajunge acolo unde si-a propus..Felicitari si multa sanatate si noroc si de asemenea putere de munca, in aceeasi masura si acum te felicit pe tine,scumpii si iubiti tai parintii, familia, prietenii si profesorii care te sustin in parcursul tau.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s