Euro e pe cale să se prăbuşească, aurul se prabuseste, zona Euro s-ar putea prăbuşi…


De unde si de ce ne vin toate aceste stiri???

 

de la americani, care nici ei n-o duc pe roze?

de la chinezi, care vor sa stapaneasca lumea?

de la adeptii teoriei conspiratiei, care propavaduiesc sfarsitul lumii?

 

Alan Greenspan, fostul şef al Rezervei Federale americane: „Euro e pe cale să se prăbuşească”

Moneda euro este pe cale să se prăbuşească, iar acest lucru creează probleme sistemului bancar european, a declarat fostul preşedinte al Fed (Rezerva Federală a SUA) Alan Greenspan.

Euro este pe cale să se prăbuşească. Băncile europene sunt în pericol din cauza datoriilor unor ţări ca Grecia. Motivul pentru care suntem inactivi pe piaţă este nivelul de incertitudine, a declarat Greenspan, potrivitWall Street Journal.

Principalul factor care trage înapoi economia Statelor Unite este incertitudinea creată de criza datoriilor din Europa, care nu lasă consumatorii să cheltuie, iar companiile să facă angajări, a precizat acesta.

Criza din zona euro este importantă, în condiţiile în care economia mondială este extrem de integrată şi aproximativ 20% din exporturile SUA merg către Europa, a mai spus fostul şef al Fed. Deşi şansele unei noi recesiuni noi în SUA au crescut, Greenspan a declarat că nu se aşteaptă ca acest lucru să se întâmple, cel puţin nu acum.

www.adevarul.ro – 24.08.2011

Aurul a se prăbușește cu peste 5%, sub 1.760 dolari/uncie

Cotația aurului a picat violent miercuri, cu 5,5% sau peste 100 dolari, până la 1.756 dolari/uncie, marcând cea mai mare cădere din ultimii doi ani pe speculațiile că piețele financiare s-ar fi stabilizat, erodând cererea pentru metalul prețios văzut ca un adapost.

Metalul galben a pierdut circa 6% în ultimele două zile, ștergând din câștigurile din ultimele două săptămâni când investitorii au trimis aurul până la un record de 1.917,90 dolari/uncie (ieri). Banca americană Wells Fargo & Co. A spus că escaladarea cererii speculative din partea investitorilor au împins piața către un “balon gata să pocnească”.

“Aceasta este o lichidare din partea unei tranzacțonări aglomerate”, potrivit lui Adam Klopfenstein, senior market strategist în cadrul MF Global Holdings, citat de Bloomberg. “Investitorii își închid din pozițiile pe aur pe fondul așteptărilor că Bernanke (președintele Federal Reserve, n.red.) va face ceva pentru a sprijini prețurile acțiunilor”, a spus Klopfenstein.

“Aceasta este o pură vânzare în panică”, a spus tot pentru Bloomberg Frank McGhee, dealer-șef al Integrated Brokerage Services din Chicago.

Ora 19:00

Cotaţia aurului a picat puternic miercuri, cu 4,7% sau circa 90 dolari în câteva minute, până la 1.770 dolari/uncie, concomitent cu o nouă creştere a burselor, după datele cu mult peste aşteptări privind comenzile de bunuri de folosinţă îndelungată din SUA.
Aurul s-a tranzacţionat astfel sub 1.800 dolari/uncie pentru prima dată în ultimele trei zile, iar unii participanţi la piaţă sunt gata să sărbătorească, spune analistul Sterling Smith, de la Country Hedging, citat de Wall Street Journal.

„Sunt câţiva (investitori cu poziţii short– speculatori care mizează pe scădere) care au vândut la 1.900 dolari/uncie, iar la 1.800 dolari/uncie sunt gata să acopere”, a spus Smith.

„Este o cădere bruscă a aurului”, spune Dennis Gartman. „Nu există nimic fundamental care să ne conducă la retrageri de investiţii din aur, astfel că este puţin probabil că vor fi migrări către alte pieţe financiare. Discuţiile privind o nouă rundă de stimulente din partea Fed sau îngrijorările legate de Europa nu au nimic de a face cu căderea aurului”, explică Gartman.

Sursa: www.capital.ro – 24.08.2011

China anunţă: zona Euro s-ar putea prăbuşi ca urmare a crizei datoriilor

Problema datoriilor europene îi îngrijorează pe oficialii chinezi. Aceştia privesc cu anxietate viitorul zonei Euro, despre care spun că s-ar putea prăbuşi dacă nu se ajunge la un consens între ţări. O asemenea perspectivă este cât se poate de periculoasă pentru China, în condiţiile în care UE este cel mai important partener comercial pe care îl are.

La nivel de declaraţii formale, oficialii chinezi respectă protocolul şi îşi arată încrederea în zona Euro. Atunci când detaliază pentru presă sau în întâlniri diplomatice cu uşile închise, aceştia marşează puternic pentru restabilirea unei relaţii de ajutorarea între ţările membre Euro. Presa locală compară criza datoriilor de stat din Europa cu ciuma neagră din secolul al XIV-lea. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât şi China depinde direct de situaţia economică europeană.

„Deşi Vestul se confruntă cu dificultăţi, Europa şi Statele Unite au depăşit în trecut multe greutăţi. China va fi influenţată de capacitatea economiilor occidentale de a-şi reveni. Gradul nostru de independenţă este foarte ridicat, dar problemele Vestului nu înseamnă că China are de câştigat. Suntem în aceeaşi barcă. Suntem cu siguranţă îngrijoraţi de dificultăţile Vestului”, a arătat Fu Ying, viceministrul de externe.

Beijingul aplaudă iniţiativa Franţei şi Germaniei de evitare a riscurilor economice

Beijingul pare să fie mulţumit de iniţiativa Franţei şi Germaniei de a lucra pentru a evita riscurile economice. Vice-ministrul de externe a făcut referire şi la propunerile înaintate săptămâna trecută de Sarkozy şi cancelarul german, Angela Merkel, pentru o mai bună integrare între statele din zona euro, calificându-le drept veşti bune.

„Recent, am discutat cu colegii mei despre viitorul Uniunii Europene. Toată lumea a fost de acord, la un nivel fundamental, că ţările europene trebuie să îşi rezolve împreună problemele, UE trebuie să continue să progreseze şi să se integreze, altfel zona euro s-ar putea prăbuşi”, a comentat oficialul chinez.

De altfel, preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a întâlnit deja la Beijing cu omologul său chinez, Hu Jintao, iar turbulenţele recente de pe pieţele financiare şi criza datoriilor de stat s-au numărat printre potenţialele teme de discuţie.

 Circa un sfert din rezervele valutare ale Chinei sunt în euro, potrivit estimărilor analiştilor. China a acumulat rezerve record în valoare de peste 2.000 miliarde euro. UE este cel mai important partener comercial al Chinei, cu legături comerciale bilaterale de 395 miliarde euro în 2010, potrivit datelor Eurostat. Exporturile Chinei către UE au atins 281,9 miliarde euro anul trecut.

Sursa: www.imopedia.ro  – 24.08.2011

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s