Citat

Povesti terapeutice – III (Tamplarul)


“Ce este oportunitatea şi când bate aceasta? Ea nu bate. Poţi aştepta o viaţă întreagă, ascultând, sperând, şi tot nu o vei auzi bătând. Deloc. Tu eşti oportunitatea, şi tu trebuie să baţi la uşa ce duce către destinul tău. Tu te pregăteşti pe tine insuţi să recunoşti oportunitatea, să o urmezi, să te foloseşti de ea pe măsură ce îţi dezvolţi puterea personalităţii tale şi îţi construieşti o imagine de sine cu care eşti capabil să trăişti – cu respectul de sine viu şi în continuă dezvoltare.”

Maxwell Maltz

 

Un batran tamplar se afla in pragul pensionarii. Era inca in putere, de aceea patronul sau il mai dorea la lucru in echipa sa. Cu toate acestea, batranul era hotarat sa se retraga, pentru a duce o viata mai linistita alaturi de familie. Renunta la un salariu bunicel, dar prefera linistea. Cu parere de rau pentru pierderea unui mester asa de priceput, patronul ii ceru sa mai construiasca doar o singura casa. Batranul accepta, insa nu mai punea suflet in ceea ce facea – chema ajutoare nepricepute si folosea scanduri nepotrivite. Si lui ii era rusine de cum arata ultima lucrare.

Cand in cele din urma o ispravi, patronul veni sa o vada. Ii darui tamplarului cheia de la intrare, zicandu-i:

– Aceasta este casa ta, darul meu pentru tine!

Tamplarul ramase uimit. Ce mare rusine! Daca ar fi stiut ca isi zideste propria casa, atunci ar fi facut-o cu totul altfel.

Asa este si cu noi: ne construim vietile, punand in ele adeseori nu tot ceea ce este mai bun. Apoi, cu uimire, realizam ca trebuie sa traim in „casa”/viata pe care tocmai ne-am construit-o. Daca am putea-o reface, am face-o cu mult diferita. Insa nu ne putem intoarce in timp. Multi oameni raman blocati in trecut si se mira ca prezentul lor nu difera cu nimic de trecut . Oare de ce?

Tu esti tamplarul, tu esti arhitectul propriului tau viitor! In fiecare zi bati un cui, asezi o scandura sau ridici un perete. Viata ta este intocmai asa cum ti-o cladesti! Alegerea pe care o faci azi construieste „casa”/viata in care vei locui maine. Fiecare om este ceea ce este datorita alegerilor pe care le face! 

Tu ce „casa” construiești acum? Este oare „casa” ta – „casa”/viata in care-ti doresti sa traiesti?

(adaptare dupa: Marian RUJOIU – specialist Negociere, Extreme Training)

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s