Nunta Prinţului William. Kate Middleton pe drumul spre altar. Prinţul William şi Kate Middleton, ca soţ şi soţie


Strălucirea Casei Regale britanice

http://royalwedding.yahoo.com/video/watch-the-wedding-of-prince-william-and-kate-middleton-25064368

Sute de invitaţi, membrii celor două familii şi apropiaţi ai acestora s-au deplasat vineri între Buckingham Palace şi Westminster Abbey, potrivit unui program strict, stabilit cu mult timp înainte.

„Suntem deosebit de încântaţi că ne puteţi fi alături pentru a sărbători ceea ce sperăm să fie una dintre cele mai fericite zile din viaţa noastră. Afecţiunea pe care am primit-o din partea unui număr atât de mare de persoane în toată această perioadă a logodnei ne-a mişcat profund. Am dori să ne folosim de acest prilej să mulţumim tuturor cu sinceritate”, au scris William şi Kate pe pagina oficială a nunţii regale.

Tot pe pagina oficială au fost publicate şi traseele invitaţilor la nuntă, dar şi programul, calculat „la minut”, al mirilor şi al fiecăruia dintre grupurile de oaspeţi.

Reguli pentru invitaţi

Începând cu ora 10.15 (ora României), invitaţii au sosit la Westminster Abbey, potrivit unei ordini impuse strict de protocol. La 11.50 au sosit guvernatorii şi şefi ai misiunilor diplomatice din Marea Britanie. Regula spune că aceştia trebuie să vină la ceremonie neînsoţiţi.

La 12.10, mirele şi fratele acestuia, Prinţul Henry de Wales, au părăsit Clarence House pentru a se îndrepta spre catedrală.

La 12.20, Doamna Michael (Carole) Middleton şi James Middleton, fratele lui Kate, au părăsit hotelul Goring (reşedinţa provizorie de dinaintea nunţii) pentru a ajunge la catedrală la 12.27.

Ceilalti membrii familei regale au plecat de la Palatul Buckingham la 12.25 pentru a ajunge la Westminster – Ducele de York, Prinţesa Beatrice de York, Prinţesa Eugenie de York, contele şi contesa de Wessex şi viceamiralul Timothy Laurence. Prinţul de Wales şi Ducesa de Cornwall.

La 12.55 au fost aşteptaţi Regina şi Ducele de Edinburgh şi domnişoarele şi cavalerii de onoare.

Mireasa, însoţită de tatăl ei, Michael Middleton, a părăsit hotelul Goring la 12.51 pentru a se îndrepta spre Westminster Abbey.

La ora 13.00 a început ceremonia religioasă, slujba fiind transmisă prin difuzoare pe întreg traseul.

La ora 15.15, caleaşca mirilor, urmată de cea în care se află Regina Elisabeta, escortaţi de cavaleria regală, a plecat spre Palatul Buckingham, alături de membrii familiei regale şi de reprezentanţii celorlalte familii regale invitate.

ÎN CATEDRALĂ. Locurile din faţă au fost ocupate de familia regală britanică. Alături de aceasta au stat familia şi prietenii miresei, dar şi familia Spencer, rudele prinţesei Diana.
Regina şi mirii au ieşit în balconul Palatului Buckingham la 15.30, când a fost programată o reprezentaţie aviatică susţinută de aeronave ale forţelor aeriene britanice. Tinerii căsătoriţi s-au retras la Palatul St. James pentru a se odihni înaintea recepţiei oferite de Prinţul Charles şi la care au participat aproximativ 300 de invitaţi – membri ai celor două familii şi prieteni apropiaţi. 

Românii, interesaţi de nuntă

„Sunt doar puţine ţări în afară de Marea Britanie unde nunta regală a fost urmărită cu mai mare interes decât în România. Ziarele abundă de informaţii cu privire la prinţul William şi a lui mireasă, iar toţi au aşteaptat cu nerăbdare ziua cea mare”, scria pe blogul său Excelenţa Sa Martin Harris, ambasadorul la Bucureşti al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

 Sursa: presa on-line

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s