Milionarii excentrici ai lumii


(preluare de pe www.manager.ro, articol scris de Lacramioara Vidru)

Milionarii excentrici ai lumiiExista oameni cu conturile atat de burdusite incat la un moment dat isi pierd interesul pentru bani. Altora in schimb, interesul le creste simtitor pentru lucruri neobisnuite. Si unii, si altii sunt cumva deosebiti, fiind declarati ca atare de site-ul oddee.com, care a realizat un top al celor mai excentrici milionari ai lumii.

Se spune ca banii nu aduc fericirea. Cel mult o intretin. Asta pana la un punct. Pentru unii, punctul este de cateva milioane. Pentru Karl Rabederde exemplu, nefericirea a venit atunci cand a adunat o avere de trei milioane de lire sterline.
Karl s-a nascut in saracie si toata viata a visat la bani. A muncit pana i-a facut, dar viata s-a dovedit a fi suprinzatoare. Cand a adunat o avere consistenta a realizat ca de fapt este nefericit, iar pentru asta a dat vina pebani. Asa se face ca, in cautarea fericirii pierdute, milionarul si-a scos averea la mezat pentru a o dona unei fundatii de caritate. Si vila luxoasa din Alpi, si proprietatile din Franta, si intreaga afacere care il facuse in cele din urma milionar. Totul.
„Ideea mea este de a avea nimic. Absolut nimic. Banii sunt contraproductivi-impiedica fericirea sa vina la noi”, crede Karl Rabeder.
Acum, milionarul cauta fericirea sub acoperisului unei cabane simple din lemn, in linistea mirifica a Alpilor.
Cu adevarat excentric este insa Gunther al IV-lea. Are un nume cu iz regal si un cont cu peste 300 milioane de dolari. Dar, neobisnuitul nu vine nici din banii din cont si nici din opulenta numelui, ci din faptul ca este un caine. Gunther al IV-lea este un frumos exemplar de Ciobanesc german multimilionar.
Cainele si-a mostenit averea de la tatal sau Gunther al III-lea, care la randu-i a primit-o de la Karlotta Liebenstein, o contesa cu sange nemtesc. Cu o avere estimata la 372 milioane de dolari, pretiosul animal este cel mai bogat caine din lume. El a achizitionat recent o vila in Miami care a apartinut Madonnei.
Daca unii milioanari isi cauta linistea in munti, altii umbla dupa ea prin Africa. Graham Pendrill, in varsta de 57 ani, vrea sa renunte la civilizatie si la vila sa de peste un milion de lire pentru a deveni membrul unui trib. In timp ce majoritatea turistilor se intorc din Kenya cu poze si tot soiul de suveniruri, Pendrill s-a intors de acolo cu titlul de lider al tribului african Masai. Atat de mult i-a placut noua postura incat a decis sa nu se mai desparta de ea. Pana una-alta milionarul umbla la dineuri de afaceri imbracat doar intr-o roba si in sandale, constumatie specifica tribului caruia tocmai i s-a alaturat.
Scott Alexander. Are 31 de ani, multe proprietati, masini si bijuterii. Nimic neobisnuit pentru un milionar. Doar ca ultima sa achizitie este un oras, un intreg oras din Bulgaria. Extravaganta l-a costat 3 milioane de lire, insa britanicul vrea sa faca din aceasta investitie una profitabila. Orasul va fi transformat intr-o statiune luxoasa pentru turistii din Marea Britanie, care va purta numele investitorului sau: Alexander.
Francezul Nicholas Berggruen este probabil singurul milionar fara casa din lume. Desi Forbes estima ca averea sa era de 2,2 milioane de dolari in 2010, Berggruen traieste la hotel. Satul sa tot achizitioneze proprietati, el a inceput sa vanda: apartamentul din New York, conacul din Florida, masinile si cam tot ce are valoare. Francezul, in varsta de 46 ani, intentioneaza sa-si doneze intreaga avere unor fundatii de caritate. Toate astea pentru ca a inceput sa-si simta propria avere ca pe o povara.
Autor: Lacramioara Vidru

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s